Geslaagde themadag Clusius in de vorm van een escape room

Geslaagde themadag Clusius in de vorm van een escape room

Binnen het Clusius College (acht vestigingen) verzorgen de schoolopleider en de studenten het thema voor de Groen Consortium themadagen. Clusius College Alkmaar mbo beet de spits af. Zij kozen voor het thema: De nieuwe kwalificatiestructuur en examinering van het mboVeel studenten lopen stage op een vmbo en weten weinig van deze materie af. Ook de mbo studenten zijn niet precies op de hoogte van deze structuur.

Na uitleg van deze structuur door de examensecretaris gingen de studenten aan de slag. Er werden drie groepen geformeerd en door middel van de escape room ontvingen de studenten een opdracht. De opdracht was gelinkt aan het Kwalificatiedossier: De studenten moesten hier het antwoord in zoeken. Als je het antwoord wist of de opdracht had uitgevoerd, dan rende de groep naar de schoolopleider om te horen of zij het goed hadden en punten kregen. De groep met de meeste punten kreeg een prijs.

Tijdens de intervisie werd er vooral gesproken over: “Hoe kan je studenten voorbereiden op de PVB’s?”

Uit de evaluatie bleek dat zowel de studenten als de organisatoren erg genoten hadden van deze leerzame dag. Men werd echt mClusiur 2eegenomen in de examenstructuur en kon zich een beetje voorstellen wat dit nu allemaal inhoudt.

Een succesvolle themadag!

clusius