Themadag van Opleiden in de School, Groen Consortium Zone.college, de wereld van Inner Development Goals en docenten in opleiding.

Bas Timmer opende met de trotse woorden: ‘Welkom op de prachtige locatie Twello Zone.college’. Daar bleek geen woord van gelogen. Tijdens de rondleiding zagen we met eigen ogen hoe praktijkrijk de locatie Twello is. De themadag is georganiseerd door docenten in opleiding voor docenten in opleiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanneke Maassen trapte het thema af vanuit een theoretisch kader Inner Development Goals.

Dankzij een ludieke werkvorm  bedacht door Lisette en Zoë, wisten we binnen 10 minuten de hobby’s en eigenaardigheden van alle deelnemers. Om vervolgens stil te staan bij ‘jouw IDG’ vanuit een oefening: ‘Het is feest’. Je bent vandaag 90 jaar geworden en met een feesthoedje op ga je bij jezelf te rade hoe jij (vanuit IDG) op je 90e gezien wordt.  Iedereen was gefocust om deel te nemen aan twee workshops.

Workshop 1. door Jo-Anne  en Sebastiaan: Van vergeten groenten, naar een app Virtuagym Food & Fitness. Mooie inzichten en tips, maar ook confronterend om te zien of je voldoet aan de gezonde norm. Goed om te weten dat in de soep van de lunch verschillende vergeten groentes zijn verwerkt. Smaakpapillen gaan aan!

Workshop 2. door Bob en Kim. Naar de bijenstal. Geen idee wat je over deze workshop moet schrijven, want bij voorbaat doe je docenten i.o. die imkers zijn al te kort. Laat ik zeggen: Hier had je BIJ 🐝 willen zijn. Een bijenschuur op de schoollocatie waar de lessen van koken, tuinieren, biologie, dierverzorging en veel meer worden betrokken. Super prikkelend, zonder een steek te hebben gevoeld!

O, ja de lunch. Met de honing nog in de mond, terug naar het lokaal waar de soep met vergeten groenten wacht. Rammenas, knolpeterselie en pastinaak gevonden✅.

Op de fiets naar De Buitenpost. Lisette, Zita en Zoe lieten ons ervaren hoe een blote voetenpad en IDGs een sterke combi is. Loop een blote voetenpad in gezelschap, na een zeer natte periode, dan komen je innerlijke kompas, betekenisgeving, verbondenheid, nederigheid, communicatievaardigheden, Co-creatie vaardigheden, moed en optimisme gegarandeerd aan de orde!

Trots dat we deze groep docenten i.o binnen Zone.college OidS mogen begeleiden en opleiden.

Dank aan  de begeleidende schoolopleiders Kim Rijzer- van der Vlist, Annemarie Romkema en Andrea Sibelt voor de gastvrijheid en eenieder voor de organisatie en aanwezigheid.