Woensdag 3 april was de themadag voor de Groen Consortium studenten van de Aeres Hogeschool Wageningen op de vestiging Schagen.

Het ochtendprogramma werd ingeleid door Inge Zwaan met een PowerPoint-presentatie met de volgende punten van het programma:

 

 

 

We gingen op excursie naar het voedselbos in Breezand waar Linda van der Geest een boeiend verhaal had over het ontstaan van het voedselbos. Linda is zeer bevlogen waardoor ze mensen enthousiasmeert. Ondanks het voorjaar was er buiten al heel veel te zien. In 3 jaar tijd heeft dit terrein een ontwikkeling meegemaakt wat verbazingwekkend is. Na de rondleiding buiten hebben we gezamenlijk koffie gedronken met zelfgemaakte taart. Ondertussen werd er door studenten gewerkt aan de opdracht en bij gekletst. Tijdens de rondleiding een zonnetje en pas op de terugweg begon het te regenen.

Terug naar Schagen eerst de lunch met lekkere broodjes. Daarna kwam de vraag of we vooraf aan het middagprogramma een rondleiding op de locatie konden doen in overleg met Stan hebben we het programma een beetje aangepast. Jammer genoeg kwamen we qua tijd niet meer toe aan de evaluatie en bespreking van het ochtend programma. Welke SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelen) raakt dit voedselbos. Hoe werken de eigenaren van het voedselbos aan de SDG’s en waarin zien we dat terugkomen. Hopelijk dat door de excursie, de opdracht en PowerPoint van Inge de AHW-ers geïnspireerd zijn geraakt of op ideeen zijn gebracht om zaken uit te proberen in de praktijklessen van Groen.

Het middagprogramma werd verzorgd door Stan Frijters (instituutsopleider AHW) en Marjan van Tartwijk (school coördinator Alkmaar). Het middagprogramma kwam wat in de knel qua tijd.  We kijken terug op een geslaagde themadag en met dank aan alle enthousiaste studenten/collega’s die naar Schagen zijn gekomen.                                                         Mvgr. Wilma Koedijk SO Schagen