Donderdag 9 november was er voor de docenten in opleiding van Lentiz en Curio een themadag georganiseerd in Diergaarde Blijdorp. Deze themadag stond in het teken van duurzaamheid en de ecologische bekwaamheidseisen.

Marcel Overbeek, de project medewerker circulair oppervlaktewatersysteem van de afdeling duurzaamheid van Blijdorp,  heeft een presentatie gegeven hoe Diergaarde Blijdorp aan de slag is met het thema duurzaamheid.

Na de presentatie en het beantwoorden van vragen, zijn de dio’s zelf aan de slag gegaan met de opdrachten. De DIO’s hebben na aanleiding van de rubric behorend bij ecologisch bekwaamheid het gesprek gevoerd. Daarnaast hebben zij in de dierentuin onderzocht welke Sustainable Development Goals (SDG) zijn toegepast. Tot slot hebben zij met elkaar een opdracht voor de VO / MBO leerlingen m.b.t. de thema’s duurzaamheid  bedacht om in de dierentuin uit te voeren.

In de loop van de middag werden de DIO’s weer terug verwacht in de B.E.R.G dit is de locatie waar ook de MBO studenten van Lentiz  Maasland en Barendrecht op maandag hun wildlife lessen hebben. De opdrachten zijn toen in kleine groepen besproken met de aanwezige schoolopleiders en instituutopleider. Gezien de evaluatie hebben de DIO’s het als een leerzame en geslaagde bijeenkomst ervaren op een unieke locatie.