Clusius College

Clusius College

Wie zijn we

Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld!

Het Clusius College verzorgt groen onderwijs in Noord-Holland voor het vmbo en het mbo. Wij werken hierbij nauw samen met bedrijven, organisaties en collega-onderwijsinstelling in en buiten de regio. Ontwikkelingen in de maatschappij en de regio volgen we op de voet.

De visie van het Clusius College kenmerkt zich door twee koerslijnen:

  • Het Clusius College leidt op voor leven en werken in een groene wereld en doet dit met eigentijds en aantrekkelijk onderwijs.
  • Als organisatie willen wij flexibel en responsief zijn, onze medewerkers stimuleren, faciliteren en uitdagen.

De kernwaarden die wij delen zijn:

  • Kwaliteit
  • Professionaliteit
  • Betrokkenheid

Speerpunten

Eigentijds, aantrekkelijk en goed onderwijs
Het groen onderwijs, met aandacht voor voeding, leefomgeving, natuur, duurzaamheid, ondernemerschap, groene techniek en technologie biedt bij uitstek de mogelijkheid om eigentijds, aantrekkelijk en goed onderwijs aan te bieden. Leerlingen en studenten worden bij ons voorbereid op vervolgonderwijs of een baan, dit gaat gepaard met adequate begeleiding. Goede communicatie en samenwerking met leerlingen, studenten, ouders en bedrijfsleven dragen bij aan de ervaren kwaliteit.

Betrokken professionele medewerkers
Het Clusius College heeft bevlogen medewerkers met een grote betrokkenheid bij leerlingen en studenten, hun werk en de organisatie. Wij streven naar een open en professionele cultuur. Medewerkers weten en voelen zich verantwoordelijk voor de organisatie, handelen daar naar en spreken elkaar aan. Kritisch en opbouwend meedenken wordt gewaardeerd en collegialiteit is vanzelfsprekend. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is hierbij het sleutelbegrip.

Wat kun je bij ons leren

Door de deelname van het Clusius College aan het Groen Consortium dragen we bij aan een stimulerende werking van de onderwijskundige ontwikkelingen op onze vestigingen. De docenten die de lessen bij Aeres Hogeschool volgen worden namelijk gestimuleerd om te werken aan onderwijsvernieuwing. Er is een aantoonbare wisselwerking tussen theorie en praktijk. De uitwerking van de te verwerven competenties in beroepssituaties is, zo veel als mogelijk, afgestemd op ontwikkelingen zoals beschreven in het Clusius Beleidsplan en/of het vestigingsontwikkelingsplan.

Het Clusius College ziet de Aeres-student als de potentiële toekomstige college die alle taken in het onderwijsproces deelneemt. Leren is bij ons van en met elkaar op leren op alle fronten. Niet alleen in het lokaal, maar ook in praktijkruimtes en buitenomgeving. Je draait volledig mee in het schoolritme van het Clusius College. Meer info staat in deze flyer

“Welkom bij het Clusius College! Ik help je graag bij al je vragen, opmerkingen en suggesties.”

 

 

Merel van Prooijen
Schoolcoördinator GCOS Clusius College

m.vanprooijen@clusius.nl

 

Stan Frijters

Instituutsopleider vanuit AHW  

s.frijters@aeres.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij wie kun je terecht als je een leerwerkplek zoekt

Clusius College Amsterdam:
Nadine Veerman, n.veerman@clusius.nl

Clusius College Castricum:                                                                      Puck Wokke, p.wokke@clusius.nl

Clusius College Grootebroek:                                                           Piet Dudink, p.dudink@clusius.nl

 Clusius College Schagen:
Wilma Koedijk, w.koedijk@clusius.nl

Clusius College Alkmaar:
Eva Mes, e.mes@clusius.nl

Clusius College Heerhugowaard:                                                             Cindy Valk, cindy.valk@clusius.nl

Clusius College Hoorn vmbo:                                                        Trees van Staveren, t.vanstaveren@clusius.nl

Clusius College Hoorn mbo:
Anton Aker, a.aker@clusius.nl

Clusius College Purmerend:
Michael Lodewijks, m.lodewijks@clusius.nl

 

Bezoek Clusius.nl

Waar zitten we

Het Clusius College heeft 8 vestigingen. 8 vmbo’s met daaraan 3 mbo’s gekoppeld.
Je vindt ons in: Alkmaar (vmbo/mbo), Amsterdam (vmbo), Castricum (vmbo), Grootebroek (vmbo), Heerhugowaard (vmbo), Hoorn (vmbo/mbo), Purmerend (vmbo) en Schagen (vmbo/mbo).

Clusius Schagen

Clusius Heerhugowaard

Clusius Alkmaar

Clusius Castricum

Clusius Hoorn

Clusius Grootebroek

Clusius Purmerend

Clusius Amsterdam